1
12 februari 2021

Mondia schenkt ipads aan kinderafdeling ADRZ

We hebben iPads geschonken aan de kinderafdeling van ADRZ. Elk jaar ondersteunen de scholen een Zeeuws initiatief dat gericht is op jongeren. We vinden het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn in de Zeeuwse samenleving. Het ondersteunen van de kinderafdeling van ADRZ sluit daar mooi op aan. 

Guus Hagt, rector Mondia Scholengroep:  ‘We zijn blij dat we een mooi bedrag hebben geschonken aan de stichting vrienden ADRZ voor de aanschaf van iPads voor de patiënten van de kinderafdeling. Het bedrag dat de school vrij maakt voor de jaarlijkse donatie is aangevuld met schenkingen van collega’s. Medewerkers die geen kerstattentie willen ontvangen hebben het bedrag geschonken aan dit mooie doel.

Lezen vinden we als school heel belangrijk dus de eerste wens was het schenken van kinderboeken. Helaas zijn boeken niet mogelijk in verband met de coronaregels die gelden in het ziekenhuis. De iPads zijn coronaproof en de kinderen gaan er veel gebruik van maken. Lekker muziek luisteren, spelletjes spelen en ook het volgen van online lessen kan met de iPads’.

De stichting Vrienden ADRZ is heel blij met de iPads voor de kinderafdeling. Voor kinderen die behandeld worden is het fijn dat ze afleiding hebben. De stichting doet er alles aan om een verblijf in het ziekenhuis voor patiënten en familie zo prettig mogelijk te maken. De stichting zorgt voor extra voorzieningen die niet uit het gewone ziekenhuisbudget betaald kunnen worden, zoals knuffels voor kinderen, het opknappen van wachtkamers en iPads voor de kinderafdeling

Geschreven door